Mbi 219 shqiptarë të cilëve u kishte skaduar viza 3-mujore në Francë dhe që kishin aplikuar si azilantë, janë kthyer pëersëri në Shqipëri pasi nuk mund te rrinin me

Ndersa 110 ishte numri i personave të cilëve u kthyen nga Metz pasi u kishte skaduar viza 3 mujore.

109 persona të tjerë u dëguan nga Lyon i Francës pasi kërkesat e tyre u refuzuan nga Qendra Franceze e Azilit. Midis shqiptarëve të riatdhesuar, ka edhe familjarë me fëmije.

Ndërkohë, 19 shqiptarë janë riatdhesuar këtë javë nga Gjermania për të njëjtat arsye.

Ministria e Brendshme shqiptare u bëri me dije qytetarëve shqiptarë se kërkesat e tyre për azil nuk mund të pranohen nga asnjë vend i BE pasi Shqipëria kategorizohet si një shtet ”i sigurt”.

Ndaj eshte e veshtir qe te pranohesh me azil ne vendet e bashkimit evropian pasi duhet te kesh ceshtje apo kauz te forte.

Check Also

Lajmi fundit, Pipero jep keshillen e rendesishme: Nese keni shenja tre ditet e para, mos perdorni asnje gje, pas dites se 3 duhet qe te …

Mjeku Pellumb Pipera tashme i nohur per keshillat e tij dhe eshpjegimin per cdo dileme. Ke…