Uncategorized

Alarm i kuq për Motin rrugët e permbytura, pritet përkeqësimi i gjendjes ne kete zone

Alarm i kuq për Motin  rrugët e permbytura, pritet përkeqësimi i gjendjes ne kete zone

Mot me shira dhe rebesh shiru ne Itali ne Komuna e Krotones është prekur nga një ciklon që ka sjellë reshje të dendura shiu dhe për pasojë edhe përmbytjen e rrugëve dhe makinave kishte kohe pa ndodhur dicka e tille dhe pritet qe shirat te vijne drejte vendit tone.

Ndaj pritet ashpersimi i kushteve atmosferike ka qe në i menjëhershëm, me autoritetet që kanë dhënë alarmin e kuq për përkeqësimin e gjendjes në ditët në vijim.

Sipas mediave gjysma e qytetit e Krontes është e mbuluar nga një metër ujë, ndërkohë që Mbrojtja Civile dhe Brigada e Zjarrfikësve kanë shpëtuar qindra njerëz në rrezik që ishin bllokuar në makina.

Sipas autoriteteve, cikloni që preku Krotonen së shpejti pritet të lëvizë drejt jugut, ndaj edhe në qytetet e tjera kanë filluar të merren masa paraprake.