Uncategorized

Pritet të mbyllen kopshtet, por ja çfarë do të ndodhë me shkollat?

Pritet të mbyllen kopshtet, por ja çfarë do të ndodhë me shkollat?

Pritet të mbyllen kopshtet, por ja çfarë do të ndodhë me shkollat?

Gjate 2 muajve te fundit ne Shqiperi shifrat e infektimeve kane qene vetem ne rritje pa asnje permiresim.

Keshtu diten e djeshme kishte 786 raste te reja dhe ky numer duket qe sa vjen e behet edhe me i larte. Raportohet nga Dosja se kopshtet do te mbyllen pas dates 30 nentor. Por nuk dihet se a do te merren te njejtat masa per shkollat qe ndryshe nga universitetet po vazhdojne mesim ne klasa.

Mirepo eshte pare se ka pasur mjaft raste ne shkolla kudo ne Shqiperi qe jane infektuar mesues por ende nuk ka nje lajmerim zyrtar per tu mbyllur.

Masat e vendosura deri tani janë:

Ndalohet lëvizja e qytetarëve nga ora 22:00-06:00 në të gjithë vendin, me përjashtim të lëvizjes për motive pune, emergjenca shëndetësore apo nevoja të domosdoshme.

Ndalohen aktivitetet e bareve – restoranteve nga ora 22:00 – 06:00 (përveç shërbimit delivery. Ndërsa administrata duhet të punojë nga shtëpia gjatë kësaj kohe.

Maska e detyrueshme në çdo ambient përveç shtëpisë.

Ndalohen grumbullimet me më shumë se 10 persona në vende të hapura dhe të mbyllura.

Ndalohen mbledhjet partiake dhe tubimet.

Konferencat, ceremonitë e festave, ceremonitë martesore dhe organizimet përtej familjare të ceremonive mortore, deri në një urdhër të dytë.